Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

Afslanken met een gezonde leefstijl

Wat is de GLI?
De GLI is een gecombineerde leefstijl interventie, gericht op het realiseren van gezondheidswinst voor mensen vanaf een matig gewicht gerelateerd gezondheidsrisico. In deze interventie staat een combinatie van bewegen, gezonde voeding en gedragsverandering centraal.

De BeweegKuur is een programma van twee jaar. Het eerste jaar bestaat uit de begeleidingsfase en het tweede jaar uit de onderhoudsfase. De BeweegKuur wordt uitgevoerd door lokale zorg- en leefstijl professionals die u begeleiden.

Deze zorg- en leefstijl professionals zijn:|
– Uw huisarts
– Een leefstijlcoach
– Een fysiotherapeut
– Een Diëtist

De Beweegkuur GLI is een combinatie van bewegen, gezonde voeding en gedragsverandering. U start met een intake bij een leefstijlcoach. De leefstijlcoach kijkt naar u huidige leefstijl en maakt samen met u een plan om in u leefstijl verbeteringen aan te brengen, welke ook vol te houden zijn op lange termijn. Daarna stelt u samen met de fysiotherapeut een beweegplan zodat u meer in beweging kunt komen. De diëtist kijkt naar u huidige voedingspatroon en kijkt welke aanpassingen nodig zijn en hoe u deze aanpassingen kan volhouden.

Vergoeding verzekering

Vanaf 2019 wordt de GLI vergoed vanuit de basiszorgverzekering. De doorverwijzing naar de GLI gaat altijd via een huisarts. De themabijeenkomsten en persoonlijke coaching wordt vergoed door de zorgverzekeraar, de sport bijdrage is op basis van eigen bekostiging.