E-consult

Deel via

Waarom en voor wie?
Wij als behandelaars vinden het erg vervelend om te zien dat revalidatie en behandeltrajecten door de coronamaatregelen stop moet worden gezet. Wat we soms in lange tijd hebben opgebouwd wordt zo gepauzeerd of soms zelfs tenietgedaan. Uiteraard zijn we extra bezorgd over de kwetsbare groepen in deze periode. Belangrijk is dat mensen niet stil komen te zitten, want dit geeft zelden een verbetering. Zeker omdat we niet weten hoelang de situatie met COVID-19 gaat duren. Daarnaast horen we ook veelvuldig van patiënten zelf dat ze de vinger aan de pols, de begeleiding en het persoonlijke contact missen.

Wat gaan we doen.
Natuurlijk kunnen we geen, of slechts in heel beperkte mate, face to face behandelingen uitvoeren. We zijn ons erg bewust van het gemis van de fysieke behandeling, zeker in ons vakgebied. Omdat het wel belangrijk is om trajecten voort te zetten kunnen we gelukkig op afstand begeleiding en advies geven. Want Fysiotherapie is meer dan alléén maar fysieke behandelingen.

Videobellen:
Middels videobellen kunnen we momenteel mensen verder begeleiden in hun behandeltraject. Naast fysieke behandelingen is fysiotherapie ook vooral góed luisteren, analyseren en adviseren. Daar hebben we niet direct fysiek contact voor nodig!

“Wat is er aan de hand, waarom zijn er klachten én wat kunnen we eraan doen om u te helpen en de klachten te verminderen?“

Tijdens het videobellen kunnen we kijken hoe u beweegt. Bovendien kunnen we op deze manier oefeningen aanpassen aan de persoonlijke leefomgeving. Natuurlijk bewaken we op deze manier ook de voortgang van de behandeling.

Oefenschema’s op video:

Naast het videobellen stellen we persoonlijke oefenschema’s op die in de apps met duidelijke voorbeelden op een video uitgelegd worden. Tijdens het consult kunnen we ook bekijken of de oefening op een goede manier wordt uitgevoerd.

Vooralsnog zijn wij erg te spreken over deze mogelijkheden. Deze zogenoemde e-consulten worden ook vergoed uit de aanvullende verzekering. Ook hier zullen we per persoon moeten beoordelen hoe de precieze invulling van het traject eruit gaat zien.

Physitrack/PhysiApp:
Voor het e-consult gebruiken we physitrack, dit is beschikbaar voor telefoon, tablet of desktop. Deze app waarborgt de privacy en is goedgekeurd door de verschillende zorginstellingen. Het is een eenvoudig systeem om mee aan het werken, maar mocht het nodig zijn bieden we ondersteuning.