Dry needling Kaak en Nekspieren

Deel via

22 mei 2022 – Vanaf heden kan en mag Maire de spieren van het kaakgewricht behandelen met dry needling. Kaakgewrichtsklachten zijn alle klachten die te maken hebben met een stoornis van het kauworgaan. Het kauworgaan bestaat uit het kaakgewricht, de kauwspieren, het gebit en de bijbehorende bloedvaten en zenuwen. Een ander woord voor kaakgewrichtsklachten is temporomandibulaire dysfunctie(TMD)

Een aantal van de meest voorkomende symptomen van TMD zijn:

  • Hoofdpijn (vaak migraine), oorpijn en pijn of druk achter de ogen
  • Een klikkend of knakkend geluid als u uw mond open of dicht doet
  • Pijn bij geeuwen, het wijd openen van de mond of bij kauwen
  • Kaken die ‘vast’  komen te zitten, blokkeren of losschieten
  • Gevoeligheid van de kaakspieren
  • Een plotselinge verandering in de manier waarop de boven- en ondertanden in elkaar passen

Deze klachten kunnen ontstaan door een hoge spanning in de kaak en/of nekspieren. Doormiddel van dry needling, advies en oefeningen kunnen we de spanning van de kaakspieren afhalen en daardoor de klachten verminderen of laten verdwijnen.

Voor meer informatie bel of mail ons.